El Pla de Transició al Treball de la Garrotxa compleix 20 anys havent format 700 joves de la comarca

El Pla de Transició al treball de la Garrotxa compleix 20 anys. El programa, que ofereix una segona oportunitat a joves que no han finalitzat l’ensenyament obligatori, ha format un total de 700 nois i noies de la comarca durant aquestes dues dècades d’història. Aquest dijous ha celebrat la festa de cloenda del curs 2016-17.

Amb el final de curs és el moment de rebre els resultats de la feina feta al llarg de l’any. En alguns casos, i per raons diverses, hi ha joves que no aconsegueixen finalitzar l’ensenyament obligatori i no poden acreditar l’ESO. Quan això succeeix, el Programa de Formació i Inserció, en la seva modalitat de Pla de Transició al Treball, ofereix a aquests joves una oportunitat de formació en diversos àmbits.

A la Garrotxa, el Pla de Transició al Treball compta amb la participació del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament d’Olot, el Consell Comarcal de la Garrotxa i la col·laboració de tots els ajuntaments de la comarca. Aquest curs ha estat especial, donat que el pla compleix 20 anys de funcionament.

Actualment són tres els perfils formatius que s’ofereixen dins del Pla de Transició al Treball: Auxiliar d’hoteleria, que inclou cuina i serveis de restauració, Auxiliar de comerç i atenció al públic, i Auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques. Són formacions de mil hores molt relacionades amb l’oferta laboral de la comarca i que inclouen pràctiques on les alumnes es posen en contacte amb situacions reals que es trobaran en el seu futur professional. També inclouen una formació d’àmbit més general, com matemàtiques aplicades, tècniques de comunicació, coneixement de l’entorn i recerca de feina. Les pràctiques són una de les parts que més atreuen als alumnes.

Aquest curs s’han complert 20 anys de funcionament de PTT a la Garrotxa, formant alumnes per a un millor futur laboral. Aquells que tinguin entre 16 i 21 anys i no disposen de l’ESO, encara tenen l’oportunitat de desenvolupar-se a nivell personal i professional, per continuar estudiant.