La Cambra de Comerç presenta programes i ajuts per fomentar la innovació a les petites i mitjanes empreses

La Cambra de Comerç de Girona obrirà al llarg d’aquest mes una sèrie d’ajudes per fomentar la innovació entre les petites i mitjanes empreses. Es tracta de programes per facilitar-ne la certificació, estudiar marges de millora i, finalment, poder executar el projecte que s’estimi. Per les característiques de les empreses garrotxines, la gran majoria es pot acollir a aquestes ajudes.

La Cambra de Comerç de Girona acaba d’anunciar una línia d’ajuts per fomentar la innovació a la petita i mitjana empresa. Primerament, l’ens ofereix un anàlisi per detectar possibilitats d’innovació en el sí de l’empresa, sense cap cost per a la companyia. La segona fase després de l’anàlisi és l’execució del projecte d’innovació. Per al seu desenvolupament, la Cambra de Comerç ofereix una ajuda del 50% fins a un pressupost màxim de 7.000 euros. La subvenció prové dels fons europeus FEDER.

Per ampliar les possibilitats d’obtenció de la subvenció, la Cambra posa a disposició una certificació de projectes de Recerca, Desenvolupament i Innovació Tecnològica, que, a més, aportarà beneficis fiscals a les empreses que realitzin despeses i inversions en innovació. Per acollir-se a les ajudes ofertes, els responsables de petites i mitjanes empreses han d’adreçar-se a la Cambra de Comerç de Girona, que compta amb una delegació a la seu de l’Agència Comarcal Dinàmig, situada al carrer Bisbe Lorenzana número 15 d’Olot.