El Cornamusam 2017 porta l’instrument als carrers de la ciutat d’Olot

El Cornamusam s’apropa: els dies 30 de juny i 1 de juliol, Olot viurà de nou el Festival Internacional dedicat a la difusió del sac de gemecs. En aquesta edició s’aposta per actes públics i festius per tal que els olotins es trobin sovint amb aquest instrument al centre de la ciutat.

Des del 1992, el Cornamusam divulga l’instrument del sac de gemecs per tota la Garrotxa. El Festival Internacional de la Cornamusa d’Olot aposta, com sempre, per la música d’arrel, i arrencarà el proper 30 de juny recuperant una de les activitats més característiques del certamen: la tocada d’inici a les deu de la nit des del balcó dels espants de l’església de Sant Esteve d’Olot, que anirà a càrrec de Martí Virgili.

El Cornamusam comptarà aquest 2017 amb un concert del grup de folk la Puça Diatònica, el mateix divendres a dos quarts d’onze de la nit, a la plaça Rector Ferrer. El dissabte es presentarà a les 12 del migdia a Can Trincheria el llibre ‘Arranjaments per a Ministrers’ de l’olotí Xavier Pallàs. I durant tot el festival, faran diverses cercaviles dos grups de ministrers, de l’escola el Tecler de Tarragona i de l’Escola de Música d’Olot; els dos conjunts faran ballar la cabreta, que sortirà més que mai per apropar la cornamusa a tothom.

El Cornamusam l’organitza l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot, amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música de la capital garrotxina.

x