L’ampliació de l’escola de Sant Jaume de Llierca es portarà a terme un cop començat el curs

L’ampliació de l’escola de Sant Jaume haurà d’esperar encara alguns mesos. La idea inicial era començar els treballs amb les vacances d’estiu, però certs retards en els tràmits obliguen a començar-los coincidint amb l’inici del curs. Sigui com sigui, els nous espais són necessaris i l’Ajuntament ha defensat que siguin d’obra.

Les obres d’ordenació de la zona esportiva i l’entorn de l’escola Les Escomes de Sant Jaume de Llierca avancen favorablement. És previst que el pas de connexió entre la pista poliesportiva i el centre educatiu estigui enllestit quan els nens i nenes tornin de les vacances, així com també l’accés i el hall de l’escola. No serà així en el cas de l’ampliació del centre. Certs retards en l’adjudicació de l’obra per part del Departament d’Ensenyament i en la redacció del projecte executiu per part de l’adjudicatària han obligat a retardar l’inici dels treballs, que no començaran fins a, com a mínim, el setembre. És un preu mínim que l’Ajuntament ha de pagar, després d’aconseguir que Ensenyament s’avingui a fer una ampliació d’obra i aporti 280.000 dels 480.000 euros que costaran els treballs.

El projecte preveu ampliar l’edifici en prop de 400 metres quadrats. La majoria dels nous espais es construiran a la banda nord del centre educatiu, on ara s’hi troba una zona d’esbarjo. La previsió és fer l’obra nova i els exteriors durant el proper curs i no fer les actuacions que calen a l’interior de l’actual edifici fins l’estiu vinent. S’evitarà així afectar el desenvolupament normal del curs en una escola que s’ha quedat petita davant el creixement constant dels alumnes. El centre, que acull alumnes d’infantil i primària, comptava amb una setantena de matriculats ara fa vuit anys. Actualment en té 85, i per al curs vinent ja s’hi han matriculat 94 nens i nenes. L’ampliació permetrà tenir tantes aules com grups hi estudien, una biblioteca i una sala de professors més àmplia, entre d’altres espais.

x