El Lluèrnia se celebrarà l’11 de novembre i comptarà amb 45 instal·lacions i un nou recorregut

L’organització del Lluèrnia ja ha anunciat la data de la seva 6a edició. Se celebrarà l’11 de novembre i comptarà amb 45 instal•lacions i amb un nou itinerari per les obres del Firal. L’estudi d’arquitectura gironí Bosch-Capdeferro seran els Hortolans 2017.

Encara ha de cremar la foguera de Sant Joan, però ja s’està coent el festival del foc i de la llum d’Olot. L’organització del Lluèrnia ja ha anunciat la data i les novetats de la 6a edició. Es farà l’11 de novembre, des de la posta de sol fins a mitjanit, i comptarà amb 45 instal•lacions i un nou recorregut fins a la gredera i la falda del Montsacopa.

Unes dues-centes persones, entre voluntaris i entitats, es van implicar a l’edició del 2016. La voluntat és aplegar, novament, les escoles, instituts i les associacions de la Garrotxa per a portar la llum als diversos escenaris. També, als espais més arraconats. El Firal estarà en obres i l’Hort de la Llum es traslladarà a la Plaça de les Rodes. Els Hortolans del 2017 seran l’estudi d’arquitectura gironí Bosch.Capdeferro.

Abans de l’11 de novembre, s’organitza, un any més, la fumarola, una sèrie de xerrades i debats sobre el foc i la llum i el Lluèrnia Kids, que aquest any estrena l’espai Llumí, per a nens i nenes de 0 a 4 anys. El tret de sortida, però, serà el 28 d’octubre amb el Vermut dels Enlluernats, quan els autors de les instal•lacions presentaran els seus projectes.

La nova imatge per a l’edició del 2017 l’ha fet de nou el Col•lectiu Manila Santana. Es tracta d’un encenedor de butxaca, amb el color groc corporatiu i la mateixa tipografia.