L’escriptor Rafel Nadal torna al col·legi-internat de Santa Maria del Collel, el lloc que ha inspirat la seva última novel·la

L’escriptor Rafel Nadal ha tornat aquest dimarts als seus orígens: el col·legi-internat de Santa Maria del Collell, al municipi de Sant Ferriol, on ha compartit vivències amb antics companys i ex alumnes del centre, tot parlant de la seva última novel·la, ‘La senyora Stendhal’. Un llibre que ha escrit amb la seva pròpia experiència i l’ajuda d’antics fàmuls de l’internat. El col·loqui ha tingut lloc al Museu del Collell, un espai dins la casa de colònies del Collell que permet veure com era l’internat fa cent anys.

L’escriptor Rafel Nadal ha parlat del seu últim llibre, ‘La senyora Stendhal’ en el millor marc possible. Ho ha fet a Santa Maria del Collell, al seu antic col·legi-internat, acompanyat d’antics companys de classe, professors i veïns de les rodalies. Precisament amb l’ajuda d’ex alumnes de la seva generació i de generacions prèvies l’escriptor va crear el Lluc, el protagonista de la seva última novel·la. ‘La senyora Stendhal’ ara comença a ser traduïda a llengües estrangeres.

Un fàmul era aquell que es podia permetre estudiar a canvi de treballs com netejar els vidres, escombrar o servir a taula. Durant l’acte l’escriptor i els assistents han compartit vivències, rècords i les rutines que seguien a l’internat. El premi a la duresa de ser un fàmul va ser la formació que van obtenir a Santa Maria del Collell.