La vaga d’examinadors de Trànsit afectarà especialment autoescoles i alumnes garrotxins el 5 de juliol

Fa tres dies que els examinadors de Trànsit de les comarques de Girona estan en vaga per reclamar millores en les seves condicions laborals. Això està alterant el calendari d’exàmens de conduir de tota la demarcació. Els representants de les autoescoles es van reunir dimarts per mirar de trobar una solució que afecti el mínim possible els usuaris.

Molts garrotxins, sobretot els estudiants, aprofiten els mesos d’estiu per treure’s el carnet de conduir. Aquest juliol però, alguns poden trobar-se amb dificultats per passar les proves, ja que es preveu que els examinadors de Trànsit facin vaga de dilluns a dimecres tot el mes de juliol. A Olot els exàmens són sempre en dijous però per solidaritat amb la resta d’autoescoles gironines, que es van reunir dimarts, tenen previst fer exàmens el dimecres 5 de juliol.
La resta d’exàmens seran el 13 i 27 de juliol. Aquests dies no hi haurà vaga però els examinadors han acordat no fer hores extres, i per aquest motiu es podran examinar menys alumnes cada jornada. La protesta també comportarà que els exàmens teòrics s’hagin d’anar a fer a Girona, tot i que les autoescoles faciliten el transport als alumnes. Aquesta és una situació provisional, ja que la vaga es pot desconvocar en qualsevol moment si les negociacions entre els sindicats i la Direcció General de Trànsit avancen.