Mercadona concilia la vida laboral amb la familiar

La societat cada cop està més sensibilitzada en conciliar la feina amb la família. De fet, el govern català treballa en diferents comissions que estudien la implementació de la racionalització dels horaris. Algunes empreses ja hi estan treballant i, d’altres, com ara veurem, ja ho apliquen des de fa temps. És el cas de Mercadona i hem acompanyat una treballadora perquè ens expliqui la seva situació a l’empresa.

Conciliar la vida laboral amb la familiar és un objectiu que cada vegada persegueixen més empreses. La Lídia és una osonenca que per motius familiars ara viu a la Garrotxa i treballa a Mercadona des de fa 17 anys. La cadena de supermercats és pionera en vetllar pels interessos dels seus treballadors i té una política d’empresa que facilita la feina amb la vida en família.

La Lídia viu a les Preses i treballa a la botiga que Mercadona té a la plaça Mercat d’Olot. Amb l’obertura d’aquest espai comercial va poder demanar el trasllat de la botiga de Torelló on treballava abans. D’aquesta manera els treballadors fan jornades de 40 hores setmanals partides, de matí o tarda, i s’aplica la mateixa pràctica els dissabtes. A més també ofereix la possibilitat de jornades laborals a temps parcial de 15 o 20 hores. Mercadona és una empresa que forma constantment els seus treballadors. La Lídia és un exemple molt clar d’aquesta aposta i ha passat gairebé per totes les seccions. D’aquesta manera els càrrecs de responsabilitat es cobreixen amb personal de l’empresa. Mercadona també ofereix a les dones que treballen a l’empresa allargar la baixa de maternitat, amb 30 dies més dels que estan establerts per llei.