L’equip de govern de Sant Jaume vol donar compliment a la petició de TAVIL per créixer i a l’acord per ubicar la planta de triatge dins el polígon

TAVIL ha expressat la voluntat d’ampliar les seves instal•lacions al polígon industrial de Poliger. L’Ajuntament de Sant Jaume vol atendre la petició de l’empresa donant també compliment a l’acord que manté amb la Generalitat i el Consell Comarcal per ubicar la planta de triatge dins del polígon.

Segons ha informat TAVIL a OLOT TELEVISIÓ, l’empresa vol concentrar les oficines i totes les seves instal•lacions productives al polígon de Sant Jaume de Llierca. El projecte està condicionat a què l’Ajuntament i la Generalitat desenvolupin el planejament del sòl industrial que en permeti el creixement. TAVIL, empresa de fabricació i automatització d’instal•lacions complertes de packaging i per al transport de productes i matèries primeres, té actualment 65.000 metres quadrats construïts a Sant Jaume. Segons ha explicat a OLOT TELEVISIÓ, la previsió de la companyia és duplicar, com a mínim, els metres quadrats de superfície al polígon de Poliger. Per fer-ho, ha arribat a un acord amb Noel Alimentària. L’empresa càrnia ha adquirit les instal•lacions que TAVIL tenia a Begudà, la qual cosa també permetrà el seu creixement. TAVIL compta actualment amb 270 treballadors qualificats, la meitat dels quals a Begudà. La voluntat és traslladar els treballadors a les oficines de Sant Jaume durant aquest mateix any, abans de procedir al creixement de les instal•lacions al polígon. L’empresa calcula que amb l’ampliació de les instal•lacions podrà incorporar entre 100 i 150 treballadors qualificats més. L’any passat, la companyia va facturar 83 milions d’euros, un 10% més respecte de l’exercici anterior. L’Ajuntament de Sant Jaume es mostra favorable a la petició traslladada per l’empresa. L’equip de govern municipal considera que el creixement de l’empresa és compatible amb l’acord que manté amb la Generalitat i el Consell Comarcal per ubicar la futura planta de triatge dins el polígon industrial.

La ubicació de la planta de triatge dins el polígon és possible, tot i que s’han de complir alguns condicionants tècnics, com una distància adequada respecte del riu i la impermeabilitat del sòl on s’ubicarà la planta. L’equip de govern municipal demana temps per estudiar la fórmula que farà compatible els dos projectes. L’acord per la nova ubicació de la planta de triatge comarcal entre el Consell Comarcal, l’Ajuntament de Sant Jaume i l’Agència Catalana de Residus preveu posar la planta en funcionament el 2018. La Generalitat ha previst un finançament de 14 milions d’euros a pagar en quatre anys, fins al 2020. El Consell Comarcal va incloure al pressupost del 2017 amb un milió més per iniciar la implantació de la planta.

Notícies relacionades: 
– La Comissió de Medi Ambient del Parlament rebutja la proposta de resolució de la CUP per aturar la planta de triatge de la Garrotxa
– El president de l’Associació de Veïns No a la planta de triatge es reafirma en les acusacions per les quals ha estat denunicat per injúries
– La comissió de Medi Ambient del Parlament vota aquest dimecres la proposta de resolució de la CUP que vol aturar la implantació de la planta de triatge