L’equip de govern de l’Ajuntament d’Olot inicia els tràmits per a la concessió de la Medalla de la Ciutat a l’equip d’arquitectes RCR

L’equip de govern d’Olot inicia els tràmits per concedir la 19a Medalla de la Ciutat a l’equip d’arquitectes RCR. El decret que ha aprovat l’equip de govern municipal dóna el tret de sortida al termini de recollida de suports que ha de culminar en la concessió de la medalla a la tardor.

Aquest vespre, al ple de l’Ajuntament d’Olot, l’equip de govern donarà compte del Decret que inicia els tràmits per concedir la Medalla de la Ciutat a l’equip d’arquitectes RCR. Volen reconèixer així la trajectòria professional dels tres arquitectes, que s’ha vist culminada amb la concessió del Premi Pritzker, el passat 20 de maig. El guardó, que reconeix els valors locals de l’estudi d’arquitectes combinats amb una dimensió universal, és el premi més prestigiós del món de l’arquitectura. Els arquitectes olotins han estat els 42ens d’una llista en què apareixen noms com el de Norman Foster, i són els segons a rebre’l a l’Estat espanyol, després de Rafael Moreno.
La Medalla de la Ciutat també vol reconèixer la projecció internacional de l’obra de Rafel Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta, i amb ella, la projecció d’Olot. L’estadi d’atletisme dels Tossols o el Firalet són algunes de les seves obres a l’espai públic. En l’àmbit privat, han dissenyat el restaurant o els pavellons del restaurant Les Cols, així com la reforma de l’antiga foneria Barberí, convertida en el seu estudi de creació al carrer Fontanella. Seus són també els dissenys del museu Soulages a Rodés, França, o la biblioteca de Gant, a Bèlgica. Aquest any, els olotins organitzaran el desè Workshop RCR LAB•A, que reuneix professionals de l’arquitectura de tot el món. El 1998 van crear la Fundació Bunka amb l’objectiu de crear un punt d’activitat cultural i humanista descentralitzat.

L’inici dels tràmits per a la concessió de la Medalla de la Ciutat obre un termini de recollida de suports per part d’entitats i institucions fins a la tardor, quan és previst que es concedeixi aquesta 19a medalla que ja ha reconegut 12 persones de títol individual i 6 entitats i associacions. L’última es va concedir el 2014 a l’empresari Pere Alzamora.

Notícies relacionades:
– L’estudi olotí RCR arquitectes ha rebut el Premi Pritzker al Japó
– La segona vitrina trimestral de l’Arxiu Comarcal es centra en les obres públiques de RCR arquitectes
– RCR arquitectes representarà Catalunya a la Biennal de Venècia del 2018