El govern adjudica l’estudi informatiu i el d’impacte ambiental de la variant de les Preses i la Vall d’en Bas

El Govern ha adjudicat l’estudi informatiu de la variant de les Preses i la Vall d’en Bas amb un pressupost de 100.000 euros i el d’impacte ambiental per 24.600. Estaran redactats en un termini de sis mesos. L’actuació s’impulsa després que la Generalitat i els ajuntaments n’han acordat les línies bàsiques.

El Govern ha adjudicat la redacció i l’estudi informatiu de la variant de les Preses i la Vall d’en Bas amb un pressupost de 100.000 euros i el d’impacte ambiental per 24.600. Estaran redactats en un termini de sis mesos. L’impuls d’aquests treballs és fruït de l’acord a què van arribar el passat gener tant la Generalitat com els ajuntaments d’Olot, les Preses i la Vall d’en Bas, amb l’objectiu de dibuixar les línies bàsiques, un primer pas per definir el traçat de la variant. Després d’un treball conjunt d’anàlisi de les diverses alternatives, les parts van determinar que la variant discorreria entre la sortida de Bracons i la futura variant d’Olot, amb un traçat que evitarà al màxim l’afectació en el territori. Discorrerà en tot moment pel marge dret del riu Fluvià i serà d’un carril per sentit. Des de la carretera existent, tindrà 2 noves connexions, una a l’àmbit de l’actual rotonda amb la C-63 i l’altra més propera al nucli de Les Preses, per tal de permetre tots els moviments. A l’àmbit central discorrerà per l’àrea entre el nucli habitat i el riu, sense trencar la qualitat paisatgística d’aquest espai. A l’àmbit nord, discorrerà a prop de la via verda, la ruta del Carrilet, de manera que les infraestructures ocuparan un mateix espai, fins a enllaçar amb el túnel de la serra de la Pinya.

Aquest nou estudi informatiu permetrà desenvolupar tècnicament la solució acordada, així com tancar el seu disseny perquè sigui compatible amb la variant d’Olot, que ja disposa de projecte constructiu redactat.

Notícies relacionades:
– El conseller de Territori, Josep Rull, avança que abans de l’agost anunciaran els terminis per a la variant
– Lluís Amat alerta que s’està trencant els consens de mínims dels alcaldes sobre la variant