La Flama del Canigó arriba a Sant Salvador de Bianya plena d’emotivitat

Des dels anys 80 que la Flama del Canigó d’Arenys de Mar fa parada a Sant Salvador de Bianya en un acte que, any rere any, és més sentit per aquells que hi participen.

La Flama del Canigó ha arribat a Sant Salvador de Bianya un any més de la mà de la comissió d’Arenys de Mar. L’acte però va més enllà de baixar la flama i és que amb el pas del temps ha anat guanyant emotivitat. Tot va començar als anys 80 quan un senyor va aturar la comissió per agafar la flama en homenatge al seu fill Joan, mort en un accident. Des de llavors, la Flama del Canigó d’Arenys de Mar sempre ha passat per Sant Salvador de Bianya. El relleu del senyor el va agafar Rosa Ventulà que sempre rebia el grup a sota de la figuera amb vi dolç i galetes.

A banda de la comissió de la flama d’Arenys de Mar, l’acte ha comptat amb l’alcalde de la Vall de Bianya, Santi Reixach, l’alcalde de Vallgorguina, Joan Mora, regidors d’Arenys de Mar i familiars de la Rosa Ventulà. Amb tot, Sant Salvador de Bianya ja s’ha convertit en un punt imprescindible en l’itinerari d’aquest esdeveniment i la figura de Rosa Ventulà segueix ben viva gràcies al caliu de la Flama del Canigó.

Notícies relacionades:
– Òmnium Cultural ultima l’arribada de la Flama del Canigó a la Garrotxa amb el suport d’una 50a d’entitats de la comarca
Òmnium Cultural coordina la portada de la Flama del Canigó per part de vuit entitats de la Garrotxa fins a Olot