La Garrotxa celebra la Setmana de l’Energia fins al 25 de juny

Del 19 al 25 de juny se celebra la Setmana de l’Energia 2017, coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, una campanya de conscienciació que pretén sensibilitzar la societat en relació a l’estalvi i l’eficiència energètica.

El missatge principal de la campanya aquest any és la transició energètica de Catalunya, on es passarà de l’actual model de consum i producció energètica a un nou model amb unes característiques rellevants per als ciutadans. La Setmana de l’Energia vol posar de relleu el paper protagonista del ciutadà com a clau de la transició, ja que pot produir energia, a part de consumir-ne: pot participar en les polítiques energètiques de Catalunya; i pot gestionar la seva pròpia demanda i consum energètics.
A Catalunya hi ha més de 650 ciutats i pobles signants del Pacte d’Alcaldes, i entre els compromisos adquirits destaca la importància de mobilitzar la societat civil perquè participi en les accions per una energia sostenible local. Els alcaldes de la Garrotxa, a través del Consell Comarcal, han adquirit aquest compromís i des de fa temps s’estan duent a terme a la comarca accions en l’àmbit de l’eficiència energètica i reducció de les emissions de gasos efecte hivernacle.
L’Àrea d’Urbanisme i Edificació del Consell Comarcal de la Garrotxa planifica i supervisa alguna d’aquestes actuacions dirigides a un major estalvi energètic i una reducció de gasos contaminants. Josep Martin, tècnic de l’Àrea, és el coordinador amb els ajuntaments de la comarca:
Josep Martin, tècnic de l’AUE explica algunes actuacions fetes als ajuntaments i com els alcaldes col•laboren i estan conscienciats amb la protecció del medi ambient i la implantació de sistemes per obtenir energia renovable.
Al Consell Comarcal de la Garrotxa, una de les més recents accions és la instal•lació, a la seva seu, d’un punt de recàrrega de vehicle elèctric. El Consell Comarcal comptarà amb un vehicle d’aquestes característiques, al que es subministrarà energia elèctrica 100% d’origen renovable, aconseguint així una nul•la emissió de gasos d’efecte hivernacle.
Fins el dia 25 de juny, a tota Europa s’impulsaran activitats per a la promoció d’una energia segura, neta i eficient. Amb les nostres accions, tots sumem per aconseguir un futur més sostenible.