L’Ajuntament proposa la Medalla de la Ciutat a l’equip d’arquitectes RCR al Ple del mes de juny

El ple de l’Ajuntament d’Olot corresponent al mes de juny va estar marcat pels Donar Comptes, fet que no va agradar al grup municipal de la CUP, que va mostrar el seu descontent. Va ser un ple especial per Esquerra, ja que Manel Mitjà prenia possessió del càrrec de regidor per primer cop. La proposta per iniciar els tràmits de concessió de la Medalla de la Ciutat a l’equip d’arquitectes RCR va ser un dels punts que més debat va crear.

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Olot va proposar en el ple d’ahir, donar compte del Decret d’iniciar els tràmits de concessió de la Medalla de la Ciutat a l’equip d’arquitectes d’RCR. L’alcalde Josep Maria Corominas va ser l’encarregat d’exposar-ne les raons, entre les quals destaca el gran sentit de pertinença del grup d’arquitectes a la ciutat d’Olot. Els valors que els representen, consideren des de l’equip de govern, representen també al municipi. Olot en Comú va preferir mantenir-se al marge, esperant conèixer totes les raons per a prendre una decisió. La CUP, en canvi, va considerar que RCR ha fracassat en diverses obres a la ciutat fetes amb diner públic. Les mancances que, segons Rubió, mostren en temes d’energia, econòmics, de sostenibilitat i incompliment de normes no els permeten reconèixer aquests arquitectes com a mereixedors del reconeixement. Va ser un ple especial per Manel Mitjà, que va exercir per primer cop el seu càrrec de regidor per Esquerra, després de la renúnica de Pere Gómez al ple del mes de maig. D’altra banda l’Ajuntament va anunciar que assumeix el dèficit que produeixen les activitats de teatre de les Festes del Tura i l’exposició sobre religions i creences a través de l’Institut de Cultura d’Olot.

Notícies relacionades:
– L’equip de govern de l’Ajuntament d’Olot inicia els tràmits per a la concessió de la Medalla de la Ciutat a l’equip d’arquitectes RCR
– L’estudi olotí RCR arquitectes ha rebut el Premi Pritzker al Japó
– La segona vitrina trimestral de l’Arxiu Comarcal es centra en les obres públiques de RCR arquitectes