La tradició mana a l’hora de triar les postres de la revetlla de Sant Joan

Durant la nit més curta de l’any, s’escoltaran petards i com mana la tradició, per postres, a taula, hi ha d’haver coca. Les coques més sol•licitades són les de sempre, de full o de brioix amb fruita confitada, de llardons o farcides de crema. Tot i això, els pastissers volen donar a les coques el seu tret distintiu.

Per la revetlla de Sant Joan, petards, fogueres, bengales i coques. Els primers dies d’estiu, als pastissers se’ls gira feina. La tradició de la coca a casa nostra, data del segle XIX. Abans, era una coca rodona amb un forat a mig. Ara és allargassada i la creativitat dels pastissers té poc marge. Però, tot i que la tradició mana a l’hora d’elaborar les coques, a la Pastisseria Ferrer d’Olot volen millorar el producte any rere any i han optat per confitar ells mateixos les fruites.

Es tracta d’unes postres indispensables per aquestes dates. N’hi ha que l’encarreguen amb antel•lació. D’altres, que la van a comprar a l’últim moment. La jornada serà llarga per als pastissers. Quan s’emportin l’última coca de la pastisseria, començarà, també per a ells, la nit més curta de l’any.

Notícies relacionades:
– La coca de Sant Joan clàssica i sense farciment continua sent la més demandada tot i que també guanya adeptes la de llardons amb pasta fullada