154 persones van recórrer als serveis de l’Oncolliga a la Garrotxa l’any passat

La Fundació Oncolliga Girona ofereix una sèrie de serveis a la comarca destinats a fer més fàcil la vida dels malalts de càncer i les seves famílies, com ara atenció psicològica o lloguer de material pels pacients. Segons la memòria de l’entitat, més de 150 persones van fer-ne ús el 2016.

154 malalts de càncer de la Garrotxa van recórrer als serveis de l’Oncolliga durant l’any passat. Ho recull la memòria de la Fundació Oncolliga Girona que s’acaba de presentar. El servei més sol·licitat a la comarca va ser el suport psicològic, que va atendre 89 malalts garrotxins, a través dels dos psicooncòlegs de la fundació, que treballen en col·laboració amb l’Hospital d’Olot. La Fundació Oncolliga també ofereix préstec de material tècnic per als malalts, com llits articulats, caminadors o cadires per la dutxa. 25 usuaris van fer-ne ús durant el 2016.

La resta de serveis d’Oncolliga a la Garrotxa són el drenatge limfàtic, amb 12 usuaris, el banc de perruques, que han utilitzat nou malalts, el grup de gimnàs, amb set usuaris, i la fisioteràpia a domicili, que atén nou pacients. A més, tres famílies garrotxines han fet ús de la llar residència de l’Oncolliga a Girona, que ofereix allotjament gratuït als familiars dels malalts de llarga hospitalització al costat de l’Hospital Josep Trueta.

Notícies relacionades:
– La marxa Terra de Remences dóna 2.000 euros a la Fundació Oncolliga Girona
– El Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot fa una aportació de 1.100 euros a la Fundació Oncolliga