207 joves d’entre 14 i 16 anys participen a les brigades d’estiu del Consell Comarcal de la Garrotxa

El curs escolar ja s’ha acabat i aquesta setmana ha començat la 12a edició de les brigades d’estiu, un projecte impulsat pel Consell Comarcal per a joves d’entre 14 i 16 anys. Durant el mes de juliol, un total de 207 joves de la comarca treballaran pels seus municipis.

Les brigades d’estiu és un projecte iniciat ara fa dotze anys pel Consell Comarcal de la Garrotxa en el què joves de la comarca dediquen les seves vacances d’estiu a treballar pels seus municipis, aprenent habilitats i valors com el treball en equip o la responsabilitat. Aquesta any són 12 els ajuntaments que treballen amb el Consell per fer realitat aquesta oferta d’estiu dirigida als joves de 14 a 16 anys de la comarca. Així, 207 joves s’na animat a participar en aquesta edició de brigades d’estiu. 102 d’aquests joves participen en brigades per primera vegada, i per aquesta raó han rebut una formació específica de voluntariat per poder prendre part en l’activitat amb l’orientació adequada.

Ahir dilluns es va realitzar al Parc Nou d’Olot la sessió formativa per als nous voluntaris, coordinada per les entitats Agrupament Escolta Nostra Dona del Tura i Esplais de la Garrotxa. Durant 4 hores s’han dut a terme dinàmiques grupals, amb l’objectiu que els joves que s’uneixen per primer cop a les brigades sàpiguen què significa fer de voluntari, què s’espera d’ells com a participants i també, i molt important, fomentar el coneixement entre els joves dels diferents pobles de la comarca.

Des del Servei de Joventut es considera que, d’una banda, aquest projecte ajuda als joves a experimentar en primera persona alguns dels valors i competències que més es valoren a l’hora d’accedir al mercat laboral, com ara la responsabilitat, el compromís o el treball en equip, i d’altra banda, els permet veure i valorar el seu municipi i els serveis que s’hi ofereixen des d’una perspectiva totalment diferent a la que estan acostumats.

Notícies relacionades:
– Les brigades d’estiu de la Garrotxa arrenquen amb una jornada de formació al Parc Nou d’Olot amb la participació de 210 joves garrotxins