Olot ha rebut la visita del defensor dels drets humans dels acords de pau a Colòmbia Franklin Castañeda

El compromís d’Olot vers la resolució dels acords de pau a Colòmbia ha fet possible la visita del defensor dels drets humans Franklin Castañeda, que ha ofert una conferència al Núria Social dins la gira que fa per Europa per obtenir suport internacional. La visita de Castañeda a Olot es produeix el dia en què Colòmbia torna a fer un pas important en el camí cap a la resolució definitiva del conflicte.

L’any passat hi havia empadronades a Olot 116 persones de nacionalitat colombiana. El 29 de setembre, els grups del ple municipal van aprovar per unanimitat una moció de suport als acords de pau de Colòmbia. El compromís adoptat per la ciutat i el cicle de conferències ‘Sense pèls a la llengua’ organitzat pel Núria Social ha fet possible avui la visita de Franklin Castañeda, representant de la Coordinació Colòmbia-Europa-Estats Units i del Moviment Nacional de Víctimes de Crims d’Estat.

La visita de Castañeda a Olot coincideix amb l’acte que se celebra avui a Colòmbia de desarmament definitiu de les FARC, la guerrilla més important del país. La signatura de desarmament és un nou pas cap a la resolució del conflicte, tot i que encara calen molts més. Queda aconseguir el desarmament de la resta de guerrilles i acabar amb l’odi instaurat dins del cor d’una part important de la població, que rebutja el procés de pau i justifica la violència contra activistes polítics i socials. L’any passat a Colòmbia van perpetrar-se 120 homicidis polítics, i aquest any, segons la Defensoría del Pueblo del país, ja n’hi ha hagut 46.

La conferència de Castañeda a Olot s’emmarca dins la gira que ha emprès per Europa per recollir suport internacional. L’activista farà parada a Granollers i al Parlament de Catalunya, per defensar una resolució a favor de les persones que lluiten pels drets humans a Colòmbia, abans de viatjar a Suïssa i tornar divendres a Bogotá.

L’activista colombià ha estat acompanyat aquest matí a Olot per representants de l’ONG amb seu a Girona DAGUA, que proporciona alimentació, escolarització i salut als nens i nenes orfes de Buenaventura, port clau de Colòmbia i un dels districtes més castigats del país. L’entitat rep suport, difusió i ajuda econòmica de l’Ajuntament d’Olot a través de la convocatòria anual de projectes de cooperació.

Notícies relacionades: 
– L’Espai Núria Social acull la II Jornada Europea ‘Europe for you’ sobre projectes d’intercanvi i mobilitat per a joves
-L’espai Núria Social acull una jornada solidària de circ per recollir fons per l’ONG LivingNepal
– Inaugurades les reformades instal·lacions del nou espai Núria Social amb una cantina agroecològica i una sala polivalent

x