El Sant Privat es manté a Tercera Catalana per la renúncia del Garriguella

El Sant Privat salva la categoria. El club de futbol de la Vall d’en Bas jugarà la propera temporada al grup 17 de la Tercera Catalana, gràcies a la renúncia del Garriguella a disputar la categoria. L’any que ve hi haurà cinc equips garrotxins competint la divisió de tercera.

L’intent frustrat d’ascens del Peralada a la Segona Divisió B ha tingut conseqüències en gairebé totes les categories per les compensacions: la Jonquera ha baixat de Tercera Divisió a Primera Catalana, el Girona B ha estat enviat a Segona, el Cornellà de Terri ha descendit a Tercera i a priori el Sant Privat d’en Bas havia de baixar a Quarta Catalana. Però al final l’equip garrotxí no ha perdut la categoria: el Garriguella, campió del grup 30 de la Quarta Catalana, ha renunciat al seu ascens i a la seva plaça de Tercera. El motiu és el recolzament nul que té l’equip de l’Ajuntament empordanès, i la meitat del club marxa al Cabanes. El Sant Privat es beneficia així d’aquesta decisió i veu recompensat el seu esforç a la segona volta del campionat, on va aconseguir trenta punts, en comparació amb els set sumats a la primera volta després del seu ascens a la divisió. Així, el Sant Privat encadenarà la segona temporada consecutiva al grup 17è de la Tercera Catalana, i compartirà categoria amb el Santjoanenc, l’Hostoles, el Santa Pau i el Besalú.