Un conveni permetrà als pacients de l’hospital d’Olot fer ús del bosc proper a l’entrada de l’edifici

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Olot ha dut a terme una iniciativa que ha permès recuperar part de la paret seca situada al costat de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Ara, a més, s’acaba d’establir un conveni perquè els pacients puguin fer ús del bosc que es troba darrere el mur de pedra seca. El regidor de Medi Ambient, Josep Guix, ha explicat aquest seguit d’actuacions al programa Pentàgon d’Olot Televisió.

Després de recuperar i netejar el camí que va del barri de Les Planotes fins a l’hospital, l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Olot ha impulsat la recuperació de part de la paret de pedra seca que es troba a tocar de l’entrada del centre hospitalari sota la coordinació de l’Associació de Pedra Tosca. Teresa Amat i Carles Blasco, presidenta i secretari de l’associació, van explicar als participants d’un taller del pla ocupacional les nocions bàsiques de la tècnica i col•locació de la pedra seca. Ara, s’ha establert un conveni amb la propietat del bosc que es troba sobre el tossol de darrere el mur perquè l’espai passi a ser d’ús públic i pugui ser utilitzat pels pacients de l’hospital.

Perquè això sigui possible, l’Àrea de Medi Ambient ha d’elaborar abans un pla de gestió forestal i ha de netejar l’espai. El regidor creu que l’actuació podria estar avançada aquest proper hivern. Al programa Pentàgon d’Olot Televisió, Josep Guix ha volgut ressaltar l’aposta que el Patronat de l’Hospital d’Olot ha fet per la cuina pròpia del territori, fins i tot després de l’aliança de serveis establerta amb els hospitals de Vic i Campdevànol. El regidor defensa la cuina amb productes del territori com la més saludable que es pot oferir als pacients de l’hospital olotí.

Notícies relacionades: 
– L’Hospital d’Olot i Comarcal i les àrees bàsiques de Sant Joan i la Vall d’en Bas celebren el Dia Sense Fum
– L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa celebra l’aniversari del Follet amb tallers d’alimentació saludable per als nens i nenes
– L’enquesta de satisfacció PLAENSA del CatSalut valora l’atenció urgent hospitalària d’Olot per sobre la mitjana catalana