Ésdansa arriba als 35 anys d’història amb la creació i la innovació com a eixos de l’edició del 2017

El festival Ésdansa, de Les Preses, celebra 35 anys i s’ha consolidat com un dels esdeveniments de cultura tradicional i popular més importants de Catalunya. Aquest agost se’n fa una nova edició, entre els dies 21 i 27 d’agost.

El festival celebra 35 anys amb tota mena de luxes. Durant una setmana, la creació i la innovació es posaran a disposició de la dansa tradicional. Es podran descobrir els nous llenguatges de la jota de Miguel Ángel Berna, la dansa catalana de nova creació de l’Esbart Ciutat Comtal o el mestissatge d’influències de Sònia Gómez i Ramon Balagué i la simbiosi de circ i dansa dels EGURA. Una proposta que aposta també per la formació a través del Laboratori, un nou espai d’experimentació a partir de la dansa d’arrel i que comptarà amb el coreògraf Cesc Gelabert. En el pla internacional, també és comptarà amb companyies de Guinea Bissau, Nicaragua, l’Iran, Indonèsia i Bielorússia, entre d’altres.