Les patates de la Deu participen a la fira de productes de qualitat de Miami per expandir-se al mercat americà

Les patates de la Deu travessen aquest dijous l’oceà Atlàntic per introduir-se al mercat americà. Congelats Reixach participa aquest 2017 a la fira de productes espanyols de qualitat a Miami, i busca expandir la patata de la Deu coincidint amb el 75è aniversari de la seva creació.

Dues làmines de patata farcides de carn rostida dónen forma a un dels productes emblemàtics de la gastronomia olotina, les patates de la Deu, creades originalment pel restaurant la Deu i Congelats Reixach el 1943. A partir de demà es donaran a conèixer per primera vegada a l’altre costat de l’Atlàntic. Participen a la fira Savbor Fine Food and Beverage Trade Show de Miami, on s’exposen productes de qualitat procedents de l’estat espanyol.

En els seus inicis es coneixien com les patates Bretcha, perquè va ser Pere Bretcha, llavors alcalde d’Olot, qui les va demanar per primera vegada al restaurant olotí. Als Estats Units, però, les patates de la Deu es presentaran sota una nova marca, Yummious, que busca competir amb un producte ja conegut pels americans, les empanades.

Entrar al mercat americà és un dels objectius que es marquen els creadors de les patates d’Olot coincidint, l’any que ve, amb els 75 anys del seu naixement.