El Servei d’Atenció a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere d’Olot ha atès una vintena de consultes en els primers quatre mesos de funcionament

Coincidint amb el dia de l’Orgull LGTBI coneixem el balanç dels primers mesos de funcionament del Servei d’Atenció a la Diversitat, un punt d’informació que es va posar en marxa al febrer per atendre tot tipus de consultes i incidències relacionades amb la diversitat sexual i de gènere. Fins ara n’hi ha hagut 21 però no s’ha hagut de gestionar cap denúncia.

Des d’aquest matí la bandera amb els colors de l’arc de sant martí oneja al balcó de l’Ajuntament d’Olot. Ho fa amb motiu del dia de l’alliberament LGTBI, que es celebra cada 28 de juny.  A Catalunya es commemoren els 40 anys de la primera manifestació pels drets i llibertats del col·lectiu a Barcelona. A nivell mundial, també es recorda la revolta contra l’actuació policial que hi va haver un bar homosexual de Nova York el 1969. A la capital de la Garrotxa, el compromís a favor dels LGTBI s’ha concretat amb la posada en marxa d’un nou servei.

El Servei d’Atenció Integral funciona des de fa quatre mesos al Consorci d’Acció Social de la Garrotxa amb l’objectiu d’atendre a totes aquelles persones que puguin patir LGTBIfòbia. És obert a tothom, anònim i confidencial. Fins ara no ha gestionat cap denúncia, però ha resolt una vintena de consultes. Amb el suport del Servei d’Atenció a la Diversitat, un grup de garrotxins s’està organitzant per crear una entitat que treballi pels drets de les persones LGTBI a la comarca.