El nucli urbà de Sant Jaume de Llierca i el barri del Pont d’Argelaguer es queden sense llum durant 19 hores

Una avaria en les dues línies d’electricitat que alimenten Sant Jaume de Llierca i el barri del Pont d’Argelaguer ha deixat a tots els veïns sense llum durant dinou hores. Els ajuntaments es queixen de la falta de comunicació de la companyia FECSA-Endesa sobre la incidència, i avisen que denunciaran l’empresa pels danys causats.

Les 430 cases del municipi de Sant Jaume de Llierca, més la desena d’habitatges del barri del Pont d’Argelaguer s’han quedat sense electricitat durant dinou hores, des de dos quarts de sis de la tarda d’aquest dimecres. El motiu és l’averia provocada per la tempesta, que va afectar les dues línies de FECSA-Endesa que donen energia als nuclis, amb un tall elèctric a Maià de Montcal i un altre a Castellfollit de la Roca. Els ajuntaments implicats comprenen que hi pugui haver problemes puntuals, però denuncien la falta d’informació i dificultats de comunicació de la companyia sobre la incidència.

Davant dels fets, l’Ajuntament de Sant Jaume recomana als veïns que facin un inventari dels danys ocasionats per l’averia, i afirmen que denunciaran a la companyia. De moment estudien sobre si fer-ho de forma col•lectiva o individual.

Sant Jaume de Llierca i el barri del Pont han recuperat la connexió elèctrica pels volts de dos quarts d’una d’aquest dijous.

L’averia ha afectat la rutina diària de Sant Jaume de Llierca: l’Ajuntament de Sant Jaume ha posat a disposició dels ciutadans un generador elèctric per poder carregar els mòbils dels seus veïns. Pitjor ho han tingut els comerços d’alimentació: pateixen pel gènere dels productes frescos i congelats de les seves neveres. També han quedat afectats els bars de Sant Jaume de Llierca: la seva activitat s’ha vist molt limitada per la falta d’energia elèctrica. L’empresa Monter, instal•lada al mateix nucli urbà, també ha hagut d’aturar la seva activitat industrial durant les hores que ha durat el tall. I tot això sense tenir en compte les molèsties causades als veïns que viuen als prop de 430 habitatges de Sant Jaume de Llierca.

x