El Consell Comarcal no limitarà les perspectives de creixement de TAVIL i estudia la manera de mantenir la planta de triatge al polígon de Sant Jaume

El president del Consell Comarcal ha dit a Olot Televisió que limitar les perspectives de creixement de TAVIL al polígon de Sant Jaume seria anar en contra dels interessos de la Garrotxa. Joan Espona ha assegurat que des del Consell i l’Ajuntament estudien la fórmula que permeti el manteniment de la futura planta de triatge comarcal dins dels límits del polígon.

Tal i com va avançar Olot Televisió, TAVIL ha traslladat a les administracions la voluntat de créixer al polígon de Sant Jaume de Lllierca. L’empresa de fabricació i automatització d’instal•lacions de packaging i de transport compta actualment amb unes instal•lacions de 65.000 metres quadrats al polígon de Sant Jaume. La seva voluntat és la de deixar les instal•lacions que actualment té a Begudà i duplicar com a mínim els metres quadrats de què disposa al polígon de Sant Jaume, per tal de concentrar-hi totes les oficines i instal•lacions productives. La companyia preveu mantenir els 270 treballadors directes que ara té i incorporar-ne entre 100 i 150 llocs de treball qualificats més amb l’ampliació de les instal•lacions. El president del Consell Comarcal creu que les perspectives de creixement de la companyia a Sant Jaume són beneficioses per a l’economia de la Garrotxa.

Joan Espona ha assegurat que des del Consell i l’Ajuntament estan estudiant la fórmula que permeti el manteniment de la futura planta de triatge comarcal dins dels límits del polígon, tal i com han acordat amb l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca i l’Agència de Residus de Catalunya.

L’acord de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca, el Consell Comarcal i l’Agència de Residus de Catalunya per ubicar la futura planta de triatge comarcal dins el polígon de Poliger desestimava el pla especial aprovat pel conseller de Territori de Sostenibilitat, que preveia ubicar la planta de triatge als terrenys de Can Coma de Baix. Aquests terrenys, situats fora del polígon, havien estat rebutjats per una part important dels veïns del municipi. L’acord entre administracions preveu posar en marxa la planta de tractament dins del polígon al 2018.

Notícies relacionades: 
– L’equip de govern de Sant Jaume vol donar compliment a la petició de TAVIL per créixer i a l’acord per ubicar la planta de triatge dins el polígon
– La Comissió de Medi Ambient del Parlament rebutja la proposta de resolució de la CUP per aturar la planta de triatge de la Garrotxa
– El president de l’Associació de Veïns No a la planta de triatge es reafirma en les acusacions per les quals ha estat denunicat per injúries