Esperen més d’un any per incinerar un home mort al cingle de Castellfollit de forma accidental

S’ha hagut d’esperar més d’un any perquè s’incinerés l’home que va morir per accident en un cingle a Castellfollit de la Roca, el juny de 2016. Un problema burocràtic ha encallat la situació fins dissabte, quan es va poder incinerar la víctima. Els propers dies tindrà lloc el seu funeral a Montblanc.

El 5 de juny de 2016 es va trobar un home de 66 anys mort en un cingle de Castellfollit de la Roca, per culpa dels traumatismes soferts en una caiguda accidental. Però la víctima no ha pogut ser incinerada fins 392 dies després de ser trobat daltabaix del marge: segons ‘El Punt Avui’, un problema burocràtic ha impedit dur a terme el seu funeral, perquè la identificació del difunt no estava certificada. En aquesta situació, el jutjat no autoritzava l’enterrament. L’estat de deteriorament del cos no van permetre un reconeixement personal ni una identificació per empremtes, i malgrat que la documentació de l’home es trobava a la seva furgoneta situada dalt del cingle, es va haver de certificar per la via de l’ADN. Però no es va aconseguir cap mostra dels seus descendents, i la del seu germà no era prou concloent tot i els nombrosos marcadors comuns sorgits en la comparació. Finalment un dels fills va accedir a donar una mostra biològica, i la jutgessa d’Olot ha autoritzat les exèquies. L’home va ser incinerat dissabte al matí al cementiri de la capital garrotxina, i la família farà una cerimònia fúnebre a Montblanc, d’on procedia la víctima, la setmana vinent. Al mateix temps, i en el punt de l’accident, l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca ha col·locat una barana i senyals d’alerta per impedir noves caigudes.

x