La majoria dels consistoris garrotxins mostren el seu compromís amb el referèndum assistint a l’acte convocat per l’ACM i l’AMI

La Garrotxa va estar present dissabte a l’acte MónLocalxReferèndum, organitzat per l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis. Alcaldes i càrrecs electes de tot Catalunya van voler mostrar públicament el compromís dels seus ajuntaments perquè el dia 1 d’octubre es puguin posar les urnes.

 

El Paranimf de la Universitat de Barcelona va ser el lloc escollit per l’acte solemne que va reunir més de 500 alcaldes de l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis, compromesos amb el referèndum d’autodeterminació. La trobada va ser una demostració de força del municipalisme, disposat a seguir endavant amb la convocatòria tot i les amenaces del govern espanyol. Van assistir-hi representants de Besalú, Riudaura, la Vall d’en Bas, Mieres, Montagut, Sant Feliu de Pallerols, Santa Pau o Castellfollit de la Roca. No hi va ser, per questions de salut, l’Alcalde d’Olot i vicepresident de l’AMI, Josep Maria Corominas, però el primer tinent d’alcalde de la ciutat, Josep Berga, va representar la capital garrotxina.

La majoria de batlles assistents a l’acte van signar un manifest on es comprometen a donar suport al referèndum i col·laborar en la seva organització.