DinàmiG impulsa un estudi pioner a Catalunya per detectar les necessitats laborals dels garrotxins i planificar accions per la ocupació

L’Agència d’Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa DinàmiG impulsa un estudi sobre el mercat de treball a la comarca pioner a tot Catalunya. L’informe vol detectar les necessitats laborals dels garrotxins, i planificar accions en l’àmbit de l’ocupació i la formació professional.

La Garrotxa té una taxa d’atur del 8% respecte el total de població activa de la comarca, però les xifres no indiquen la qualitat de la feina. Per aquest motiu, a partir del proper 10 de juliol l’Agència d’Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa DinàmiG inicia un estudi sobre el mercat laboral a la comarca. En total es faran 400 enquestes casa per casa de forma personal, i s’enviaran qüestionaris a 2.000 empreses garrotxines. Un cop fetes aquestes enquestes, es crearan diferents grups de discussió on hi participaran treballadors per compte aliè, autònoms, persones aturades i representants del sector empresarial. De les dades i dels grups de treball se n’extreuran les conclusions que han de permetre augmentar la qualitat laboral dels llocs de feina a la Garrotxa.

L’estudi és pioner a tot Catalunya, perquè no es realitzen informes a nivell comarcal d’aquestes característiques, tenint en compte tots els agents del mercat laboral.

El document definitiu que sorgirà d’aquestes enquestes de DinàmiG està previst que vegi la llum a finals d’any. En aquell moment s’espera confirmar la tendència a l’alça de la situació econòmica a la comarca, segons la mateixa agència. Des de DinàmiG s’assegura que es va camí d’igualar el mig miler de persones inserides l’any 2016, i també que es nota un increment del nombre d’ofertes de feina: de moment ja s’han rebut més de 200 ofertes de treball al Mas les Mates, quan en tot l’any passat se’n van gestionar 300.

x