Es presenta el projecte garrotxí WeBatt que vol afavorir l’autoconsum energètic a través de bateries intel·ligens

S’ha presentat WeBatt, la nova empresa creada per Bassols Energia i Wattia Innova que ofereix bateries elèctriques intel•ligents. El dispositiu permet emmagatzemar l’energia solar captada, i que l’usuari pugui gaudir d’un sistema d’autoconsum d’electricitat. La intenció de l’empresa és vendre 50 grups fins a final d’any.


L’autoconsum d’energia ha donat un pas més avui a Olot. La capital garrotxina ha acollit aquest dimecres al migdia la presentació de WeBatt, el projecte conjunt de Bassols Energia i Wattia Innova que vol ser un referent en la distribució de bateries intel•ligents a tot l’estat espanyol. La intenció és posar al mercat un sistema que permeti poder usar tranquil•lament l’energia solar acumulada a qualsevol franja del dia, a través d’un sistema pioner al país.

L’empresa neix de la mà de Sonnen Batterie, líder mundial en la fabricació de bateries domèstiques, i que fa dos anys i mig que treballa amb el projecte garrotxí. La seva efectivitat ja s’ha comprovat en quatre cases de la comarca que ja disposen del sistema.

La intenció de WeBatt és que a finals d’any ja hi hagi 50 grups de bateries repartits a tot l’estat. El seu cost no arriba als 11.000 euros, i es preveu que dels quinze anys de vida útil de bateria el particular pugui gaudir de l’estalvi generat a partir de la meitat del seu ús. A més, la Generalitat ha anunciat la creació d’una línia de subvenció per qualsevol bateria de liti amb cinc anys de garantia de 360.000 euros, amb un límit de 5.000 euros per petició o un 70% del seu cost total.

x