Bàrbara Julbe explica les interioritats de la seva novel·la ‘On em portin els ametllers’

La periodista de RAC1 Bàrbara Julbe va explicar ahir a la Casa Museu Can Trincheria, els secrets, la lliçó i el procés creatiu que envolten la seva primera novel·la, titulada On em portin els ametllers, i que recentment ha editat la tercera edició.

Amb la seva història per bandera i amb ganes d’entregar-se, Bàrbara Julbe va escriure On em portin els ametllers per necessitat. La seva situació personal la va empènyer a escriure, a explicar la seva experiència. Amb la intenció d’ajudar. Quan va passar per aquest viatge emocional va trobar a faltar que algú li expliqués què sentiria, què passava i ella ho ha volgut posar per escrit. La novel·la omple un buit en la literatura i pretén trencar amb el silenci que existeix actualment en aquest àmbit: la mort neonatal i perinatal. Considerada l’autora revelació d’aquest Sant Jordi 2017, el llibre suposa un procés de descoberta interior que li permet acceptar els fets que li estan passant. Pel camí, l’escriptora ha descobert que aquest tema és pràcticament tabú a Espanya i que els pares d’un nadó mort abans de néixer no poden inscriure el seu nom al registre civil, sinó a un anomenat Legado de abortos. Poc a poc, gràcies a llibres com aquest, la conscienciació provoca que, des del 30 de juny, entri en vigor una modificació de la llei per a que els pares puguin inscriure els fills en un nou sistema d’arxiu.

x