L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa reforça la seguretat dels seus pacients davant la cirurgia

L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha establert una nova pauta per augmentar la seguretat del pacient en les cirurgies. Per millorar-la, els infermers demanaran als pacients que senyalin i marquin la lateralitat de què se’ls ha d’operar.

La cirurgia segura és un dels pilars de la seguretat dels pacients per a l’Hospital d’Olot. Aquesta inclou la comprovació sistemàtica dels aspectes més rellevants abans de l’anestèsia, abans d’iniciar la cirurgia i en finalitzar-la. Serveix per prevenir errors relacionats amb el pacient, lloc i procediment correctes, preparació del pacient, prevenció d’infeccions… Per evitar casos de cirurgia en el lloc erroni, l’Hospital d’Olot ha instaurat un nou protocol consistent a que el propi pacient comprovi les dades i marqui la zona que se l’ha d’operar. Després els professionals supervisen i contrasten aquesta informació. De moment aquest gest ja s’està duent a terme amb les operacions de traumatologia, com ho són les de genoll i maluc, i d’oftalmologia, com les cataractes. S’espera implantar-ho aviat a totes les cirurgies programades.

x