UGT i DinàmiG signen un acord per prevenir i detectar la vulnerabilitat laboral

acord UGT i DinàmiG

La Garrotxa és la primera comarca a tot Catalunya que signa un conveni amb la UGT per detectar situacions d’emergència social per problemes laborals. La intenció és establir col·laboracions entre el sindicat i DinàmiG, per donar resposta a casos vulnerables en conflictes d’impagaments, reduccions de jornada o acomiadaments.

DinàmiG i el sindicat UGT van signar aquest dilluns un acord de col·laboració per detectar i prevenir situacions d’emergència social, derivades d’incidències laborals. L’acord ajudarà a detectar ràpidament situacions de vulnerabilitat i facilitarà el vincle entre ciutadà i administració.

El conveni és pioner a tot Catalunya. Olot és la segona ciutat que el signa després de Girona i la Garrotxa la primera comarca. La reinserció i la connexió àgil amb serveis socials són també les prioritats de l’acord. Segons UGT a la Garrotxa algunes empreses del sector carni treballen amb falsos autònoms i també posen en el punt de mira les deslocalitzacions.

En l’anterior exercici a la Garrotxa es van registrar 6 expedients de regulació pels quals van quedar afectats 78 treballadors. La radiografia actual de l’atur és del 8,63% a Olot i del 7,90% a la comarca. Amb tot, l’acord ajudarà a prevenir incidències laborals i afavorirà la relació entre administració i treballadors.