El Consell Comarcal reitera que la Planta de Triatge no anirà a Can Coma de Baix i manté la ubicació al polígon del Pla de Poliger

El Consell Comarcal, a través del seu president Joan Espona, ha sortit avui al pas de les declaracions que van realitzar ahir en roda de premsa els representants municipals i comarcals del grup polític d’Esquerra. Espona ha explicat que les aspiracions de creixement de Tavil no existien fa 8 mesos, quan es va arribar a l’acord per situar la planta de triatge al polígon de Sant Jaume de Llierca.

L’endemà de la roda de premsa en la que Esquerra Republicana Garrotxa donava un ultimàtum al Consell Comarcal per explicar on estarà ubicada la planta de triatge, després de saber-se de la intenció de l’empresa Tavil d’expandir-se i ocupar els terrenys previstos per la planta, el president del Consell Comarcal, Joan Espona, ha sortit al pas de les acusacions del grup polític d’Esquerra sobre la manca de moviment 8 mesos després de la firma de l’acord perquè la planta se situés al polígon de Poliger de Sant Jaume de Llierca.

Joan Espona ha explicat que s’està treballant, juntament amb l’empresa INCASOL, la Secretaria General de Medi Ambient i Sostenibilitat i l’Agència de Residus de Catalunya, per fer compatible el creixement d’una empresa puntera al món amb seu a la Garrotxa i la construcció de la planta de triatge. Espona també ha acusat Esquerra Garrotxa de, durant l’anterior mandat, ser la principal causa de l’endarreriment de la construcció d’aquesta infraestructura

El principal problema actual és la manca de sòl al polígon de Poliger de Sant Jaume de Llierca, que obliga al Consell Comarcal a buscar un nou emplaçament per la Planta, ja que no es vol impedir el creixement de Tavil.