Sant Joan les Fonts millora els accessos al blíster i inicia les visites guiades als monuments entre setmana

Sant Joan les Fonts millora els accessos als seus espais turístics. La zona del blíster ha estrenat aquest mes de juliol una nova escala per arribar-hi. L’adequació dels accessos coincideix amb la posada en marxa d’un servei de visites guiades als monuments del municipi.

Cada vegada són més els turistes que visiten Sant Joan les Fonts, pels atractius culturals i geològics que presenta. L’oficina de turisme del municipi ja ha atès a 250 persones només aquest juliol, però el municipi treballa per captar més visitants. Per aquest motiu ha millorat l’accés al blíster, unes feines que han durat dos mesos i mig. S’ha creat un nou traçat de l’escala d’accés, ampliant el volum de pas, que ha estat construït amb pedres volcàniques i adaptant-se a la topografia natural del terreny. El finançament ha anat a càrrec de la partida d’inversions sostenibles i mitjançant un pla d’ocupació. Les millores dels accessos a aquests racons coincideix amb l’inici, per primera vegada, de visites guiades als monuments de Sant Joan. S’ofereixen entre setmana, sota reserva prèvia a l’Oficina de Turisme, i a un preu de dos euros.

Malgrat les iniciatives aplicades per incrementar el nombre de turistes que visitin Sant Joan les Fonts, el poble encara treballa per millorar més els accessos: està previst que durant l’estiu també es pugui acabar el camí dels blísters adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.

x