Tortellà repeteix l’experiència del Camp de Treball per recuperar els senders usats durant la 2a Guerra Civil espanyola

Tortellà torna a acollir un Camp de Treball de la Direcció General de Joventut. Després de recuperar el camí del Comú l’any passat, un grup de 24 joves adequa aquest 2017 els camins de l’exili vinculats amb la guerra civil existents al terme municipal tortellanenc.

A primera hora del matí toca fer reunió per parlar de les tasques del dia. És una de les dinàmiques implementades al Camp de Treball de Tortellà, que enguany es relaciona amb els Camins de l’Exili: un grup de 24 joves de 14 a 17 anys vinguts d’arreu de Catalunya netejen i senyalitzen, de forma coordinada, els senders que es van fer servir durant la Guerra Civil i la Postguerra a aquest municipi de l’Alta Garrotxa.

L’experiència dels joves al camp de treball de Tortellà també aborda la vessant de recuperació de la memòria històrica del municipi. Precisament, aquest dijous, al Casino a partir de les quatre de la tarda, es donaran a conèixer els resultats de treball i de memòria històrica vinculats amb el Camp de Treball.

És la segona vegada que el municipi acull una experiència d’aquestes característiques, que organitza la Direcció General de Joventut amb l’entitat Núria Social. No serà l’únic Camp que ha preparat l’associació garrotxina aquest estiu: a finals d’agost es prepara un altre treball per recuperar els Horts d’en Soler de Sant Feliu de Pallerols, dirigit a majors d’edat.