Olot subvencionarà les obres en llars desocupades de la ciutat que es posin a lloguer a la Borsa d’Habitatges municipal

Olot subvencionarà el cost de les obres de rehabilitació d’habitatges desocupats amb la finalitat que després es posin a lloguer a través de la borsa d’habitatge. L’objectiu de l’Ajuntament és ampliar el nombre de pisos disponibles per llogar de la borsa.

En aquests moments hi ha 73 llars per llogar a la borsa d’habitatge d’Olot, però la demanda per accedir a aquests pisos supera la oferta existent. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha decidit obrir una subvenció destinada als propietaris d’habitatges desocupats de la ciutat, per tal de rehabilitar-los, amb la intenció de posar-los a la xarxa municipal d’arrendament, cobrint la totalitat de la despesa de l’obra fins a un import màxim de 6.000 euros.

Poden optar a la subvenció les persones propietàries de pisos desocupats en la data de la contractació del lloguer, que provinguin del mercat lliure, i que disposin de la cèdula d’habitabilitat i del certificat d’Eficiència Energètica. També hi poden entrar aquells habitatges on s’hi hagin realitzat obres de posada al dia en els dotze mesos anteriors. Una altra condició per accedir a aquests ajuts és que es posin els pisos en lloguer, en un termini mínim de 5 anys, a través de la Borsa d’Habitatge d’Olot.

El termini per sol·licitar la subvenció acaba el 29 de desembre d’aquest any.

 

x