Una quinzena d’alumnes han participat al taller de la faràndula de l’Escola Municipal d’Expressió

El taller de faràndula de l’Escola Municipal d’Expressió d’Olot arriba demà a la seva fi. Aquest any s’hi han apuntat una quinzena d’alumnes per crear els seus capgrossos, en una activitat d’estiu que es manté al centre des de fa gairebé una dècada.

És de sobres coneguda la dèria per la faràndula que existeix a la Garrotxa. Ja fa gairebé deu anys que a l’Escola Municipal d’Expressió permeten als més joves d’apropar-se a aquest món des d’una perspectiva diferent: creant la seva pròpia figura. Representen personatges molt variats, com dimonis, conills o lleons. No n’hi ha cap d’igual, i es fabriquen durant tres setmanes als tallers del centre: primer s’agafa el fang i es modelen els capgrossos; posteriorment s’emboliquen amb film i es cobreixen els caps amb paper o cartró, i un cop secs es retira el fang de l’interior abans de començar a pintar la figura.
INSERT ENRIC MORATÓ, ALUMNE TALLER FARÀNDULA
Al taller de faràndula s’hi han apuntat aquest estiu una quinzena d’alumnes d’entre 9 i 15 anys, en una activitat que no decau amb el pas del temps.

El taller acaba aquest mateix divendres, amb una jornada merescuda de descans per a tots els alumnes, que a partir d’ara tindran a casa la seva pròpia figura de la faràndula.