El Cercle Marboleny reuneix 150 balladors joves de tot l’estat al primer Dansajove amb identitat pròpia

El Cercle Marboleny de Les Preses viu aquests dies el Dansajove, una proposta d’intercanvi d’experiències entre grups juvenils de dansa d’arrel tradicional. Hi participen 150 persones de tot l’estat, que desenvolupen tallers i espectacles a l’aire lliure.

Sempre havia anat vinculat amb el Festival Ésdansa, però des d’aquest 2017 comença a agafar identitat pròpia. És el Dansajove, la proposta de la Marboleny vinculada amb la promoció dels grups de dansa juvenil. Es celebra a Les Preses, fins diumenge, amb la participació de 150 balladors adolescents dels grups Kemen Dantza Taldea d’Irun, el Grup de Danses Sargantana de València, el Grupo de Coros y Danzas Niño Jesús del Balate de Múrcia i l’Esbart Marboleny.

Durant aquests dies, els grups faran tallers sobre les seves danses i formes d’expressió popular, a més de dur a terme espectacles oberts al públic. Per a tots els grups és una experiència enriquidora.

El primer espectacle obert al públic tindrà lloc aquest divendres a les deu de la nit, a l’Espai de dansa d’arrel tradicional, on el públic assistent podrà ballar danses de tots els territoris participants. L’altre serà demà dissabte, també a les deu de la nit al Centre Cultural de Les Preses, amb una actuació dels grups presents en aquesta primera edició del Dansajove.