Psicologia i ADE els graus preferits pels estudiants garrotxins segons la FES

estudiants

Psicologia i Administració i direcció d’empreses són els graus preferits pels garrotxins, que es decanten més per la branca de les ciències socials a l’hora d’escollir els seus estudis. Això és el que es desprèn de les dades de l’Observatori Social, Econòmic i Mediambiental de la Garrotxa, en col·laboració amb la Fundació d’Estudis Superiors. L’estudi també indica que Girona és la primera opció pel que fa a universitats.

Escollir grau i centre universitari és una de les decisions de futur més importants per a un estudiant després de passar per la selectivitat. L’any passat 1.188 garrotxins van matricular-se a les universitats catalanes, una xifra similar al curs anterior. Els graus amb més demanda van ser els vinculats a les ciències socials i jurídiques, amb un 46%.

Tot i així, Psicologia, de la branca de les ciències de la salut, és el grau amb més inscrits. La segueixen Educació Primària i Dret. Segons els propis estudiants, els factors a tenir en compte en la tria, són molt diversos.

Diversitat, també, en la distribució geogràfica dels estudiants de la Garrotxa. Un 36% van decantar-se per la Universitat de Girona. La segueixen Vic, i Barcelona en tercera posició. Més enllà dels estudis de grau, el curs passat 129 garrotxins van cursar màsters oficials i 46 estan fent algun doctorat.