La pedrera dels comuns de Tortellà es restaurarà a la tardor després que s’aprovi el conveni el proper dimarts

Tortellà aprova dimarts el conveni que ha acordat amb l’empresa Cycosa per restaurar la pedrera dels comuns. Les obres de recuperació de l’espai natural s’iniciaran a la tardor, tindran una durada de dos anys i un cost de 220.000 euros, que pagarà la mateixa empresa.

Tortellà tanca de forma oficial el litigi que manté amb l’empresa Cycosa per l’explotació de la pedrera dels comuns. El ple municipal aprovarà dimarts el conveni definitiu que determina la restauració de l’espai natural. En el document s’acorda que Cycosa pagarà els treballs de recuperació, que tenen un valor de 220.000 euros. L’obra durarà dos anys, amb cinc de garantia i donarà el seu tret de sortida a la tardor. El conveni determina, entre diverses accions, la replantació de gairebé 3.000 arbres a la zona i un acotament de terres.

L’acord amb Cycosa va ser aprovat el passat mes de març en una consulta popular, on també s’acceptava el pagament 100.000 euros com a reparació de perjudicis. El conflicte va sorgir després que l’empresa hagués tret més pedra de la que s’havia acordat en els setze anys d’explotació de la pedrera dels comuns: concretament, Cycosa va treure mig milió de metres cúbics de l’espai de forma il•legal.

x