Mor la nena de 10 anys que va patir una aturada cardiorespiratòria a la piscina de les Preses

Aquest cap de setmana ha mort la nena que dimecres va trobar-se malament durant un curset de natació a la piscina de Les Preses. L’Ajuntament presenc i el de Riudaura, on residia la nena, han decretat tres dies de dol oficial.

Dissabte al migdia va morir la nena de deu anys veïna de Riudaura que dimecres va patir una aturada cardiorespiratòria a la piscina municipal de les Preses, mentre participava en un curset de natació amb el casal.

La menor no ha pogut superar les lesions que va patir tot i l’actuació dels Serveis d’Emergències, que van traslladar dues ambulàncies al lloc dels fets al voltant de dos quarts de dotze del migdia i van aconseguir reanimar-la. La nena va ser traslladada en estat crític i pronòstic reservat a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, on s’evacuen les víctimes d’accidents d’aquest tipus. L’Ajuntament de les Preses defensa que no es va produïr cap negligència però d’acord amb el procediment habitual els Mossos d’Esquadra han obert una investigació.

El mateix dissabte es va celebrar un ple extraordinari a Riudaura, on residia la nena, juntament amb les Preses, on es van decretar tres dies de dol oficial. Ahir es van tancar les instal·lacions de la piscina i va tenir lloc a Riudaura una trobada amb psicòlegs adreçada als monitors del casal. Fins demà les banderes onejaran a mig pal i amb el crespó negre als dos municipis. La nena serà incinerada aquest dimarts.