Josep Rull considera inaudit que l’estat eludeixi responsabilitats sobre la variant d’Olot

variant d'Olot

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, que va ser a Girona divendres, va pronunciar-se sobre les acusacions que el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va fer des del Congrés dels Diputats sobre la Variant d’Olot. Rull qualifica d’ ‘inaudit’ que el ministre eludeixi part de la seva responsabilitat en el projecte. Rull considera necessàries i imprescindibles les obres de la variant.

El projecte de la Variant d’Olot es troba aturat a l’espera d’una resposta del Ministeri de Foment a les alegacions del territori, ja que d’ell depèn el tram que passa per l’Hostal del Sol. Preguntat per ERC al Congrés, el ministre de Foment va respondre, en canvi, que el Ministeri havia presentat un projecte i que van haver de tornar-lo a començar per una decisió administrativa de la Generalitat.

Divendres el conseller de territori Josep Rull va voler respondre a aquestes acusacions. Va posar en valor l’acord entre les parts que ha aconseguit la Generalitat amb els ajuntaments d’Olot, les Preses i la Vall d’en Bas, i assegura que en aquest cas qui posa els entrebancs és l’estat,que no es mou i és incapaç d’arribar a un acord amb el territori.

El conseller Rull va reafirmar divendres a Girona el seu compromís de venir a la Garrotxa aquesta segona quinzena de juliol per anunciar la previsió d’actuació i terminis d’execució de l’obra, tal com va dir la nit del Garrotxí de l’any.