La primera marca de surf que elabora accessoris no contaminants és ‘made in Olot’

biodegradable surf

Aquest juny a Olot es va elaborar la primera quilla 100% biodegradable del món. La quilla és un accessori de la taula de surf que és susceptible d’acabar al fons del mar. Per això, la marca olotina Exo ha tret al mercat un model elaborat amb midó de diversos aliments.

Olot és pioner internacional en la fabricació de quilles biodegradables per a taules de surf. La marca Exo ha sorgit fruit de la unió d’una enginyera de Tenerife i un olotí especialista en la fabricació de productes. Al veure que al mercat només podien trobar accessoris de surf contaminants han tirat endavant una marca que respecti el medi ambient marí.

La quilla o aleta és la peça de la taula que més fàcilment es desprèn. Les de plàstic convencional poden tardar entre 100 i 1.000 anys a desaparèixer deixant toxines al mar. En canvi, les seves tarden entre 2 i 5 anys i es converteixen en aigua o CO2. Les quilles d’Exo són fetes de plàstic 100% biodegradable, elaborat a partir del midó d’aliments com la patata, el blat o el plàtan.

La marca va néixer el passat octubre i aquest juny ja va elaborar la seva primera quilla. El producte el venen a través de la seva pàgina web exo.surf i a partir d’aquesta setmana també a una botiga de Barcelona. Tot i el poc temps que fa que han llençat al mercat aquest producte, ja han detectat que és una aposta amb moltes garanties i no descarten elaborar més accessoris esportius biodegradables.