Olot podrà consultar l’arxiu dels veterinaris per poder comparar els registres del seu cens municipal

El Col•legi de Veterinaris i l’Ajuntament d’Olot acorden un conveni per ampliar el cens d’animals de companyia. Segons l’entesa, el consistori podrà tenir accés a l’Arxiu d’Identificació d’Animals de Companyia dels veterinaris. D’aquesta manera es podrà incrementar el registre municipal.

Quan un animal de companyia es perd, la forma més efectiva per poder-lo trobar és gràcies a les seves dades identificatives. A Catalunya hi ha una base de dades àmplia gràcies als veterinaris i el seu Arxiu d’Identificació d’Animals de Companyia. Hi figuren més d’un milió d’inscrits a tot el país, i serveix d’eina de consulta per trobar l’historial sanitari dels animals registrats. L’arxiu dels veterinaris, però, no coincideix amb el cens d’animals de companyia d’Olot. Per aquest motiu, l’Ajuntament i el Col•legi de Veterinaris han arribat a un acord que permetrà, a partir d’ara, que l’administració consulti les dades professionals per saber quants propietaris no tenen el seu animal censat. Així, es podrà enviar
requeriments perquè es notifiqui la mascota.

En aquests moments, Olot té registrats 1960 animals, principalment gossos, però es desconeix quants n’hi pot haver en total malgrat que el cens és obligatori. L’acord amb el Col•legi de Veterinaris té un cost de 1.000 euros anuals per l’Ajuntament.