Comencen les obres de millora de la carretera de la Parcel·lària a la Vall d’en Bas

La Parcel·lària és una de les carreteres més singulars de la Garrotxa, i ara ha engegat un procés de remodelació. Fins al setembre s’hi duran a terme diverses obres de millora, per acabar asfaltant el tram que va de la depuradora de la Pinya al grup de les Olletes. L’actuació té un cost de 200.000 euros.


L’estiu és una bona època per tirar endavant obres complicades que poden afectar les rutines dels veïns. Per aquest motiu la Vall d’en Bas arregla, durant aquest període, la carretera de la Parcel·lària en el tram que va de la depuradora de la Pinya fins al grup de les Olletes, a més del ramal que connecta la via amb Sant Privat pel Veïnat Nou. Es tracta d’un sector que reclamava des de feia diversos anys obres de millora, davant els problemes que presentava la via per la falta d’actuacions.

Els treballs s’han dividit en tres fases: primer es netegen les cunetes i milloraran els vorals, a més de pavimentar algun dels trams més malmesos; a l’agost es farà la segona fase, de regulació del paviment mitjançant un tractament de triple reg que allarga la vida útil de l’asfalt. Al setembre es farà la darrera fase, quan es pintaran les línies i s’instal·laran els cartells de limitació de trànsit. Mai s’ha fet un asfaltatge complet d’aquesta via, però els veïns esperen que això no comporti un augment de la velocitat de pas dels vehicles que l’utilitzen.

Les obres de remodelació de la carretera de la Parcel·lària tenen un cost de 200.000 euros.