L’Obra Social La Caixa aporta 10.000 euros als treballs dels Amics de Sant Aniol d’Aguja

La rehabilitació de l’antiga rectoria de Sant Aniol com a refugi de muntanya està cada cop més a prop. L’Obra Social la Caixa i els Amics de Sant Aniol han renovat la seva col·laboració anual, amb una contribució de 10.000 euros per part de l’entitat bancària. Fins ara n’ha aportat 50 mil.

Els Amics de Sant Aniol d’Aguja són l’ànima de la recuperació d’aquest edifici històric i emblemàtic de l’Alta Garrotxa com a refugi de muntanya. Les tasques a l’ermita de Sant Aniol van començar fa una colla d’anys, amb l’ajuda desinteressada dels membres de diferents entitats.  El Centre Excursionista de Banyoles, l’associació Terra Aspra de Montagut i l’associació Peu Alegre de Sant Llorenç de Cerdans, agrupats sota el nom d’Amics de Sant Aniol, mantenen l’entorn i organitzen diverses activitats per recollir fons. Des de fa cinc anys compten amb el suport de l’Obra Social La Caixa, que aporta 10.000 euros anuals al projecte. La col·laboració de l’entitat bancària per aquest any amb els Amics de Sant Aniol s’acaba de formalitzar. Els diners serviran per la construcció de la teulada dels edificis anexos. Un cop acabada aquesta fase, el conjunt arquitectònic de la rectoria tindrà el mateix volum que fa 100 anys.

 

La Diputació de Girona també col·labora en aquesta fase de les obres, però els Amics de Sant Aniol continuen buscant suport econòmic per poder completar la feina prevista per aquest 2017.

x