Els Biciavis de Besalú compleixen un any de vida de forma oficial amb més de 4.000 quilòmetres a les cames

A Besalú hi ha un grup de ciclistes especial: són els Biciavis besaluencs, que ja han complert un any d’existència com a club amateur. Un cop a la setmana la seva estela rosa es pot veure a les carreteres de la comarca.

Són 8 persones, i es reuneixen ben aviat cada dimecres vestits amb el seu mallot cridaner, al voltant d’una bona taula per agafar forces de cara a la seva sortida matinal. Són els Biciavis de Besalú, un grup ciclista que acaba de complir un any de vida després de la seva presentació oficial amb l’equipament de la colla, però que ja en fa tres que volten per les carreteres. Els integrants són ciclistes vinculats amb Besalú, entre els 65 i els 71 anys, que van començar a explorar indrets de la Garrotxa, el Pla de l’Estany, l’Empordà o el Ripollès.

Els objectius principals dels Biciavis de Besalú són practicar un esport que els agrada, a més de passar unes bones estones i al mateix temps enfortir lligams. I no hi ha millor manera d’aconseguir-ho que a través de l’esport i, com no, el menjar a través d’esmorzars i dinars.

Tot i els riures, els Biciavis fan una mitjana en grup de 80 quilòmetres a la setmana, o sigui que com a colla ciclista ja porten més de 4.000 quilòmetres a les seves cames, i 12.000 en els tres anys que fa que van decidir, per primera vegada, agafar una bicicleta per viure una rutina setmanal diferent.

x