La Vall de Bianya signa el conveni amb la Diputació de Girona per la Via Verda que connectarà el poble amb el Ripollès

La Diputació de Girona i 13 ajuntaments gironins rebran una subvenció de pràcticament 2 milions d’euros de la Unió Europea pel projecte. Dimarts es va aprovar al ple de la Diputació i avui els diferents alcaldes han signat el conveni d’execució de l’obra. Un d’ells és el que uneix La Vall de Bianya amb el Ripollès.


El tram de la via verda que uneix la Vall de Bianya amb la ruta del Ferro de Sant Joan de les Abadesses està valorat en un milió dos cents mil euros. El 50% de l’obra es finançarà amb fons europeus Feder, i l’altra meitat l’assumiran els ajuntaments i la Diputació. S’espera que l’actuació tingui un retorn molt positiu a la zona a nivell turístic.

Fa uns tres anys que l’ajuntament de Bianya i el de Sant Joan les Abadesses treballen conjuntament per definir el traçat. La via comprendrà uns 26 km i recuperarà traçats ja existents, coneguts com a ‘camins de missa’. Avui els alcaldes de diversos ajuntaments han signat el conveni amb la Diputació, i s’espera que l’obra es comenci a executar l’any vinent.