El Liceu a la Fresca torna a la Garrotxa; aquest cop a Mieres, La Vall d’en Bas i Castellfollit de la Roca

La Vall d’en Bas, Mieres i Castellfollit de la Roca són els tres municipis garrotxins que acolliran per segon any el Liceu a la Fresca, una nit d’òpera que, gràcies al Liceu de Barcelona, promourà la visió de ‘Il Trovatore’ de Giuseppe Verdi.

El Gran Teatre del Liceu, en la seva tasca de promoure i potenciar la cultura, té l’objectiu de difondre la seva activitat operística i musical pel territori sota el programa Tots Som Liceu. L’èxit de l’any passat, on més de 100 localitats van retransmetre l’òpera, fa que aquest any es repeteixi. A la Garrotxa es podrà veure a la Vall d’en Bas i a Castellfollit de la Roca.
L’òpera dura aproximadament 3 hores i 10 minuts, amb una pausa de 5 minuts i es tracta d’un fals directe. S’emetrà l’òpera que s’està fent al Liceu però enregistrada. ‘Il Trovatore’ començarà sobre les 22h de la nit.
Aquesta tercera edició del Liceu a la Fresca, que compta amb el suport d’Endesa i la participació activa de l’Obra Social ‘La Caixa’, s’emmarca en les celebracions del 20è aniversari de reobertura del Gran Teatre del Liceu. Aquest projecte ha incrementat en un 71% el nombre de persones que han assistit a un òpera al Liceu. Enguany visita per primer cop Andorra i grans ciutats com Madrid, Sevilla, Bilbao, Granada o Màlaga, entre d’altres. Són 166 municipis a tot l’estat espanyol, que significa un 37,1% més de participació respecte l’edició anterior.
A la Vall d’en Bas el lloc escollit per emetre l’òpera és el Parc de l’estació de Sant Esteve d’en Bas. En el cas de Castellfollit l’emissió es veurà a l’Església Vella-Museu de Castellfollit i, dues hores abans, es podrà gaudir d’una visita guiada per una exposició a càrrec del pintor local Eduard Merino i s’anomena ‘Retrats’.