LC Paper produeix per primer cop a la història paper tissú sense generar diòxid de carboni

LC Paper

L’empresa de Besalú LC Paper ha inaugurat aquest matí la seva nova planta de biomassa, que els permetrà fabricar paper amb petjada 0 de diòxid de carboni. És el primer cop a tot el món que s’aconsegueix produir paper tissú d’aquestes característiques.  

LC Paper va néixer el 1881, i des de llavors ha anat innovant els seus processos de fabricació per mantenir-se com un dels referents del sector. Ara fa un pas més, que el situa com a empresa pionera de la producció paperera. La factoria besaluenca ha presentat aquest divendres la seva caldera de biomassa, la més gran de la demarcació de Girona, capaç de produir 4.000 quilos per hora de vapor. Això permet fabricar un paper tissú neutre en emissions de diòxid de carboni.

Perquè la planta de biomassa funcioni, el material que s’usa per crear el vapor és certificat i procedeix dels boscos propers de la zona. Actualment, la fabricació estàndard de paper tissú genera al voltant de 800 quilos de diòxid de carboni per tona de producte fabricat. Això canvia en el cas de l’empresa garrotxina, que no emet cap residu de diòxid de carboni en la màquina 2 de la factoria, un fet que els situa com la primera indústria del món capaç d’aconseguir-ho.

LC Paper compta al 2017 amb 80 treballadors; fabrica actualment 48.000 tones de producte i factura 80 milions d’euros a l’any. L’empresa exporta el 36% del paper que produeix, i espera arribar al 50% els propers anys.